onsdag 18 maj 2011

Nu är du här!

Det här är HÄRLIGT och efterlängtat, ganska intensivt från och till...men det går verkligen BRA.
Cava ligger här bredvid mig nu, i sin "lilla koja" som hon fått ärva från Marley.
"Kojan" är en textil hundbur, går att fälla ihop till en portfölj, lätt att ta med...osv.
Cava flyttade in i den direkt, hon myser verkligen i den, sover självklart i den både dag & natt, men den ska vara placerad nära Matte.

Den "Stora Kojan" är vårt gemensamma hem, som hon också tog till sig snabbt!
Ja, här inne blev hon snabbt trygg och det är här hon kör sina riktiga RACE, far runt som en RAKET!
Favorit leksaken är en strumpa som hon hittade själv i tvätten, OK sa jag, den är din...och den tar hon livet av flera gånger om dagen.
( Den vuxna Perron´s "av och på knapp" är omvänd här just nu...lite av ute & PÅ INNE )

I STORA världen utanför vår "Stora Koja" är hon inte lika kaxig...allt är så nytt och STORT.
När vi går på promenad här utanför händer det att hon bestämmer sig för att hastigt springa tillbaka, fort fort fort...till vår ytterdörr för att slippa möta den där otäcka busken...skuggan...eller vad det nu är som bara hon ser! Matte VÄGRAR hänga på det loppet, sätter sig envist ner och väntar in att hon ska komma tillbaka, vilket hon FAKTISKT gör till slut...och då får hon massor med beröm. När vi väl kommit bort från "Stora Kojans" räckvidd håller hon sig tätt intill mig, det belönas självklart det också.

Igår gjorde vi vår första utflykt med bilen. Vi åkte till Velamsund, 15min bilfärd under gallskrik från "lilla kojan" bak i skuffen, lät som om någon försökte ta livet av lilla Cava! I Velamsund tittade vi på hästarna i hagen, satt och gosade vid Insjön´s strand och sen blev vi inbjudna i det tomma stallet av två rid-tjejer. Rid-tjejerna var faktisktde första människorna som hon utan tvekan stegade fram till för att hälsa på, tror faktiskt att hon vädrade doften av sin Kennel-matte...det var dessutom mysigt att nosa runt i stalldoften. Under bilresan hem sov hon gott, inte ett pip.
Till kvällen kom tvåbenta kusinen Iris, 13 år, på besök. Iris kom direkt från stallet i ridkläder, blev snabbt populär och inte minst hennes härliga ridskor!
Iris sov kvar hos oss, på golvet bredvid Cava. När Cava hade varit på kissutflykt kl 5 på morgonen tyckte hon att Iris BORDE LEKA, men Iris och jag hade bestämt att nattetid är vi TRÅKIGA...och till slut efter att attackerat, hoppat och slitit i Iris hår gav Cava upp, kröp in i sin koja och somnade om!!!
Imorse skjutsade vi sen Iris till skolan via Velamsund, där vi körde en repris från igår, och inte ett pip från Cava!!! DUKTIGT.
På eftermiddagen ville Matte rensa ogräs i trädgårdslandet med korpen. Farligt verktyg tyckte Cava, men Matte tog av sig jackan lade den mitt i trädgårdslandet så att Cava kunde ligga på den och bara titta på (dessutom fanns det en liten köttbulle i jackans ficka). Till slut hjälptes vi åt att rensa i den leriga och blöta jorden, KUL!
Den vita hunden Cava hittade vi sen igen efter en gemensam dusch!!!

Det går riktigt bra med kiss & bajs också! En kiss, en bajs inomhus i lördags, men sen har vi klarat allt ända fram till nu ikväll, då det blev bajs inne, men då vart det också häftigt regn och mullrande åska...hur ska man få ro till det där ute då?

Jag är så GLAD att jag har så lång ledig tid framför mig tillsammans med Cava, maj och hela juni!

SLICK & KRAM från Cava & Nina.

2 kommentarer: